10 lokakuuta 2005

Häät ja hautajaiset


Parissa viikossa tapahtuu paljon. Olin häissä, hautajaisissa, Livingstonesa ja monessa muussa paikassa. Kirjoitan lyhyesti koska minun pitää lähteä näyttämään Lusakaa ensikertalaiselle.

Aloitetaan hautajaisista. Olin 3kk vanhan lapsen hautajaisissa, mikä ei tietenkään ollut kovinkaan mukavaa. Potentiaalinen lapsen kuolinsyy sitä vastoin on hyvinkin mielenkiintoinen. Muutama tuttu spekuloi että lapsi saattoi menehtyä koska lapsen isä ei välttämämättä suoriutunut ensmmäisen vaimonsa kuoleman edellyttämistä rituaaleista kunnialla. Toinen potentiaalinen syy oli tuttujen mielestä AIDS-johdannainen. Molemmat olivat kuitenkin tasavertaisia syitä koska heillä ei ollut tarkkoja tietoja kuolinolosuhteista.

Häät olivat aika massiiviset, kirkossa oli noin 700 osaanottajaa ja vastaanotolla noin 500. Suuret luvut selittyvät sillä että morsian on pastorin tytär ja että lähes koko seurakunta (isäntäperheeni seurakunta) oli kutsuttu. Jatkuvaa tanssia ja musiikkia lukuunottamatta, häät olivat pääpiirteiltään hyvin samankaltaiset kuin ne joissa olen ollut kotosuomessa tai jenkeissä. Tempo tosin oli hyvinkin hidas ja odotusajat ohjelmanumeroiden välillä olivat hyvinkin pitkiä, onneksi eivät kuitenkaan pitkästyttäviä.

Livingstone, "the Tourist Capital", oli juuri sitä. Nähtävyyksien hinnat olivat Lusakan hintatasoon tottuneelle aika kovat, mutta toisaalta esim. suuren vesiputouksen reunalla (kivien suojaamassa altaassa) notkumista on aika vaikeaa verrata moneen muuhun näkymään. Vesi on erittäin matalalla nyt kuuman kauden aikana, joten minun on palattava tammikuussa (paras aika olisi ilmeisesti maalis-/huhtikuu) jotta voin ihailla putouksia sateiden aikana. Reissu oli kaikin puolin erittäin hauska. Kohokohdat lienevät vierailut Livingstone Islandille. Ensimmäisellä kerralla kun kävelin sinne maasto oli mitä upeinta (sadekauden aikana 2-6 vesimetrin peittämää) ja toisella kerralla veneellä mennessä päädyin aivan putouksen reunalle ihailemaan sateenkaaria ja reilun 100 metrin pudotusta. Vene lähti 5 tähden hotellin pihasta, jossa tapasin amerikkalaisen pariskunnan ihan Cresco, IA:n (vaihto-oppilaskotini) lieppeiltä. Outo pieni maailma, hotellin pihassa myös aika vieraan oloinen.

Nyt minun lienee parasta jatkaa matkaani, muokkaan matkakertomustani (kerron mm. sarvikuonokohtaamisesta) ja lisään kuvan Livingstonesta paremmalla ajalla.

3 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Helou!

Mitenkäs se isoveli jakselee siellä?
Täällä kaikki hyvin...
Yritin meilata sulle mut olipa taas vaihteeks jotain häikkää, höh!!
Nasu voi hyvin ja uhmakin hellittänyt kivasti :)
Itte painan töitä ja tammikuussa jatkan sitten kokopäiväisenä opiskelijana...jee!!!
Kun meili taas toimii laitan postia ja kerron enemmän kuulumisia ja silleen.
Meidän tähän ihan lähelle on muuttanu perhe jossa isä on kotoisin Sambiasta ja äiti on suomalainen, heillä on 2 yhteistä lasta ja äidillä 1 ennestään.
En ole nähnyt heitä kun ihan muutaman kerran tuossa hiekkalaatikolla ja jutellut muutaman sanan äidin kanssa.

Paljon haleja Kia & Nasu

Anonyymi kirjoitti...

Ai niin ja myöhästyneet synttäri onnittelut!!!!

Kia & Nasu

lisahunor84147267 kirjoitti...

I really enjoyed your blog. This is a cool Website Check it out now by Clicking Here . I know that you will find this WebSite Very Interesting Every one wants a Free LapTop Computer!