16 lokakuuta 2005

Sarvikuonoista ja toisista häistä

Alkuun pahoittelut. En valitettavasti ole ehtinyt vastaamaan kaikille joilta on tullut postia, silloin harvoin kun käytän nettiä. Kiitos kuitenkin kaikille jotka kirjoittavat tai kommentoivat blogia. Terveiset kotosuomesta ovat aina erittäin tervetulleita.

Olin taas häissä, tällä kertaa vähän pienimuotoisemmissa, noin 200 osallistujan vahvuisissa. Hyvää ruokaa mutta minun makuun vähän liikaa gospelia. Hääparin suudelma, joka kuulemma vielä joitain vuosia sitten oli tabu (ainakin kyseisessä seurakunnassa) aiheutti jälleen pienimuotoista joukkohysteriaa, kannustuksia ja uusintapyyntöjä. Lopulta sulhasen äiti joutui opastamaan poikaansa miten ilahduttaa yleisöä korvaamalla poskisuudelma kunnon moiskautuksella.

Illalla lähdin ulos Livingstonessa tapaamani kaverin kanssa. Ennen kuin menimme baariin hän halusi esitellä perheensä minulle. Olen nykyään Uncle Danny. Jatko olikin mukavaa alkua ja loppua lukuunottamatta ikävää. Valkonaama ei muutaman tyypin mielestä sopinut paikallisbaarin, joten kaverini joutui pienimuotoiseen käsirysyyn jonka jälkeen pakenimme rauhallisempaan paikkaan. Onneksi noin 99% baarin asiakkaista oli meidän “puolellamme” joten oikeaa vaaratilannetta ei syntynyt missään vaiheessa. Hivenen ahdistavaa kuitenkin, ja kaverin veljenpoika (tai siis tietenkin minunkin kun kerran olen Uncle) sai ventin käsivarteensa kun joku sohi rikkinäisellä pullolla.

Loppuilta sujui oikein mukavasti, ja kotiinpääsy onnistui kerrankin ilman kovaa tinkaamista veljenpojan toimiessa kuskina. Perjantaina kotimatkalla kuski meinasi hinnan jo sovittuamme että viisinkertainen hinta sittenkin olisi oikea, ja halusi kääntyä takaisin kotioveltani. Ongelma piili siinä ett ä paikallinen nainen sopi hinnan puolestani, eikä sama hinta kuulemma pätenyt minulle. Lisäksi kuski luuli että olen menossa Kabulongaan (kansainvälistä/yläluokan aluetta) enkä Kanyamaan. Sekin oli ongelma vaikka Kanyama on paljon lähempänä lähtöasemaamme. Jep, se takseista, onneksi minibussit, eli Hiacet joissa noin 15 asiakaspaikkaa kulkevat klo 21.00 asti. Ihan käteviä ja aina saman hintaisia. Autot on yleensä koristeltu Jesus Saves tai vastaavilla iskulauseilla. Ajotyyli on välillä siinä määrin hurjaa että uskovaisille teksti varmasti tuo suurtakin lohtua...Itse yritän yleensä katsella kaikkea muuta kuin tietä.

Olen lopulta tajunnut ettei Nyanja tule taipumaan ilman suurempaa panostusta osaltani. Aäntäminen on helppoa, mutta kaikki muu hankalaa. Työkaverilleni lankesi siis kieliopettajan rooli. Katsotaan jos vaikka oppimisin muutakin kuin tervehdykset ja kiitoksetkin.

Niin, lupasin kertoa sarvikuonoista. Olin siis Livingstonessa käydessäni pienimuotoisella kävelysafarilla. Kierroksemme kesti noin 5 tuntia, joka on aika paljon 37 asteen ja porottavan auringon alla. Onnistuin näkemään paljon norsuja, kirahvilauman, seebroja, villisikoja, useita eksoottisia lintulajeja, virtahepoja kylpemässä, impalajoukon sekä valkoisen sarvikuonopariskunnan. Puistossa jossa olin ei valitettavasti ole kissoja, joten sellaisia joudun metsästämään toisaalta. Ehkä Mufuesta (South Luangwa National Parkista) jossa toinen Livingstonessa tapaamani tyyppi toimii eräoppaana. Sarvikuonot eivät ole kovinkaan ihmissäikkyjä, varsinkaan kun olimme heidän reviirillään joten pääsimme tosi lähellä, parin metrin päähän. Siinä vaiheessa oli kyllä jo mukavaa että välissämme oli massiivinen puu, ja vieressä kivääriä kantava opas. Aikansa meitä katsottuaan sarvikuonopariskunta kyllästyi ja tallusti tiehensä.

Nyt ei taas juolahda mieleen muuta kirjoitettavaa, joten taidan lopetella tähän. Ensi viikolle en osaa luvata mitään erikoista, mutta eiköhän täällä taas tapahdu kaikenlaista.

5 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

A real enlightening blog. Don't stop now. Don't miss visiting this site about football betting tips There's lots of information about football betting tips

Anonyymi kirjoitti...

Tech Centers
Windows -- InformationWeek's coverage of Windows software and Windows security, all in one place ... Microsoft, operating systems, and enterprise apps Business Apps -- From desktops to the enterprise Business Intelligence -- Insights on how to optimize the functioning of your business Integration -- Coverage that details how to make disparate ...
Business is going great today. How is yours?

I have zyban site. It pretty much covers zyban related stuff!

Visit if you can.

Anonyymi kirjoitti...

Hey, you have a great blog here! I'm definitely going to bookmark you!

I need someone to work at home making $10 - $50 hr. All you need to do is visit my website to sign-up.

Come and check it out if you get time :-)

reeta kirjoitti...

Hei taas! Pakko laittaa viesti tänne spämmien joukkoon, että lukee tätä vielä ihan oikeatkin ihmiset. Tosi kiva, että jaksat tänne kirjoitella! Aika menee hurjaa vauhtia, mutta jos nyt alat opetella niin vielä sä ehdin kielenkin oppia.
Tänne on vihdoin tullut kylmä ja viima, vaikka kasvihuoneilmiö on kovasti yrittänyt jatkaa kesää marraskuulle. Pimeyden mukana tulee väsymys, mutta ehkä tästä(kin) talvesta vielä selvitään.
Voi hyvin! Terveiset sarvikuonoille!

esa kirjoitti...

Terve taas

Se on raskaana se toinen sarvikuono, sanottiin kun viimeksi kävin Livingstonessa. Ne kantaa kuulemma kaksi vuotta, eli voi olla ettet pääse näkemään vauvaa... oisko se ollut heinäkuuss noin vuoden verran matkalla, en ole tosin ihan varma