25 tammikuuta 2006

Palasin suomeen

Tai siis palaan suomeen tänään. Tällä hetkellä istuskelen Arlandalla kahden miltei valvotun yön jälkeen ja mietiskelen Sambiaa (ja kaiken maailman käytännön asioita joita pitää hoitaa tänään ja huomenna...). Ikävä on jo nyt, vaikka en ole edes ehtinyt kotiin vielä. Noh, kuten minulle sanottiin kun valittelin palaamista: "sinne pääsee aina takaisin".

Viimeinen viikko Lusakassa meni kuin ohi, oli niin paljon ohjelmaa, ihmisten tervehtimistä ja sen sellaista. Sitä edellisen viikon kiersin yhteisöteatterin kanssa länsiprovinssia. Kaikin tavoin hulvaton ja hidastempoinen reissu. Pole pole!

Alkutaival, eli ensimmäiset 400km Kaomaan kaupunkiin kesti noin 43 tuntia kuin Land Roverimme, mallia vanha, kehitti sähkövian, ja lähteminen oli muutenkin hivenenen hidasta. Ensimmäinen yö meni bensa-asemalla ja toinen jo mukavasti TBZ (Tobacco Board of Zambia) -nimisessä kaupungissa. TBZ on ensimmäinen pysähtymispaikka, sambian suurimman, luonnonpuiston Kafuen jälkeen, ja tuntui sinne saavuttaessa paratiisilta. Osasyynä oli pienoinen pelkotila joka ehti kehittyä ajaessamme Kafuessa viimeiset 45 minuttia ilman valoja. Hippo olisi ikävä roadblocki. TBZ:ssa ryhmä myös piti ensimmäisen esityksensä, jonka jälkeen suuntasimme sukuloimaan lähellä oleviin kyliin, mistä jatkoimme Kaomaan muutaman pysähdyksen taktiikalla.

Auton ongelma oli lataussysteemi, ja pysähdyimmekin aina säännöllisesti latauttamaan akkuamme jonkin toisen auton avulla. Kaomassa ollessa työnsimme myös autoa aika paljon. Hyvää liikuntaa sadekauden aikaan!

Nyt taidan jatkaa ympärikävelyä, ja koneen odottelua. Enää muutama tunti aikaa. Kohta nähdään.

Ei kommentteja: