11 kesäkuuta 2006

Lähtötunnelmia

Pakkaaminen vihdoin hoidettu alta pois, nyt lepoa ja perheen kanssa oleilua ennen aamun lähtöä. Eiliset Street Partyt veivät tehokkaasti voimat joten ihan hyvä levätä. Lento Aeroflotilla Moskovan kautta ja sitten 0030 perillä Delhin mukavan raikkaassa +43C ilmastossa.

Voisin aloittaa tämän kertaisen blogini asiaosuuden kirjoittamalla jotain lyhyttä tietoa Intiasta. Valtava maa, tuntuu huimalta lueskella esim seuraavia lukuja:

Intialaisten osuus (%) maailman väestöstä (UNICEF India):
Lapsiväestö: 19
Alle dollarilla päivässä elävät: 28
HIV-positiiviset: 14
Synnytyskuolemat (maternal deaths): 25
Aliravitut alle 5v. lapset: 34

Eli siis kolmasosa alimman ($/päivässä) köyhyysrajan alapuolella elävistä on Intialaisia. Köyhyysrajasta käsitteenä voi olla montaa mieltä, mutta ainakin se on selvää että ihan hyvin ei mene jos elää alle taalalla päivässä.

Tietoa Bangaloresta jossa tulen viettämään suurimman osan ajastani. Intiaan kolmanneksi suurin kaupunki (wikipedian mukaan), asukkaita noin 6 miljoonaa. Yksi vauraimmista kaupungeista monien suurten IT-firmojen läsnäolon vuoksi. Kaupunkia kutsutaankin Intian piilaaksoksi. Elintasokuilut tulevat siis varmasti olemaan vielä ahdistavamman järkyttäviä kuin muualla...

Vieressä Kerala, hieno esimerkki pyrkimisestä sosiaaliseen oikeudenmukaisuuteen. Paikka jossa ei ole juurikaan ylikansallista yritystoimintaa ja silti sukupuolten välinen tasa-arvo, lukutaito ja terveys ovat ihan muulla mallilla kuin loppumaassa.

Nyt siskon synttärikahveja juomaan. Yritän kirjoittaa mahdollisimman paljon ja liittää kuvia suuremmassa mittakaavassa kuin aiemmin. IT-kaupungissa luulisi senkin onnistuvan.

Ei kommentteja: