30 elokuuta 2009

Vasemmistonuoret: Sisäministeriön ja SPR:n on noudatettava yhdenvertaisuuslakia

Vasemmistonuoret tuomitsee Suomen Punaisen Ristin (SPR) ja Kontioniemen kyläyhdistyksen välisen sopimuksen, jonka perusteella Kontiolahden Kontioniemen vastaanottokeskuksen asukkailta on rajoitettu pääsy kunnan yleiselle jalkapallokentälle.

Ylen uutisten mukaan SPR on Kontioniemen kyläyhdistyksen painostuksen vuoksi suostunut tekemään julkisten alueiden käyttöä rajoittavan sopimuksen.

“Edellisen kerran jalkapallokentillä luotiin omaa pakolaispolitiikkaa Helsingin Kontulassa vuonna 1997, kun bussilastillinen skinejä hyökkäsi aseistautuneina somalien kimppuun Sakaran kentällä. Haluaako Kontioniemen kyläyhdistys ‘omalla pakolaispolitiikallaan’ lietsoa vastakkainasettelua kantaväestön ja turvapaikanhakijoiden välillä?” ihmettelee Vasemmistonuorten puheenjohtaja Dan Koivulaakso.

Vasemmistonuorista on pöyristyttävää, että humanitäärinen järjestö SPR on voinut suostua yhdenvertaisuutta loukkaavaan sopimukseen. Vasemmistonuoret vaati Sisäministeriötä irtisanoutumaan Kontiolahden käytännöistä.

“Mikäli Punainen risti ei noudata itse asettamiaan pakolaistyönsä perusarvoja, joiden mukaan turvapaikanhakijoita on kohdeltava oikeudenmukaisesti ja inhimillisesti, on Sisäministeriön siirrettävä vastaanottokeskukset suoraan kunnille”, Koivulaakso vaatii.

Ei kommentteja: