16 helmikuuta 2010

Syyttääkö Kokoomusnuorten pj. siirtolaisia äärioikeiston rikoksista?


Toveri Nieminen analysoi Kokoomuksen suhdetta ääriliikkeisiin ja mainitsee nuorten liiton haluavan viedä puolueen kauas oikealle. Malliesimerkki tästä on Kokoomusnuorten surkuhupaisa väittely hakaristin palauttamisesta Suomen ilmavoimien tunnukseksi. Viimeisin veto on puheenjohtaja Rydmanin blogimerkintä Malmöstä ja kaupungin juutalaisvihasta:

"Kyse on Ruotsin Malmöstä, jossa juutalaisvastainen väkivalta ja terrori ovat riistäytyneet käsistä. Asialla eivät kuitenkaan ole kaljupäiset uusnatsit, vaan radikaali islamilainen maahanmuuttajaväestö." 


Tämän jälkeen Rydman yrittää osoittaa väitteensä paikkansapitävyyttä viittaamalla wikipedian tilastoihin ja omiin pohdiskeluihinsa. Se siitä faktaperäisestä, asiallisesta maahanmuuttokeskustelusta... Juutalaisten kokemus antisemitismistä pitää varmasti paikkaansa, mutta syy tähän on tuskin siirtolaisuudessa kuten Rydman yrittää esittää yhden Hesarin sähkeuutisen perusteella. 

Alkeellinen lähdekritiikki osoittaisi, että HS pohjaa juttunsa Skånskan juttusarjaan antisemitismistä, tarkemmin ottaen tähän. Siirtolaisuuden ja antisemitismin yhteys ei ilmene juttusarjassa. Rydmanin blogimerkintä pelaa siis mielikuvilla, väitteillä ja vääristelyllä.

Pitkä ja osittain ansiokas juttusarja dokumentoi antisemitismiä ja muunlaista rasismia, johon ehdottomasti on puututtava. Esimerkiksi keskittymällä natsiryhmien ja Etelä-Ruotsissa vahvoilla olevien natsitaustaisten Sverigedemokraterna kritisoimiseen ja kitkemiseen poliittiselta kentältä. Juttusarja EI kerro esimerkiksi "maahanmuuttajaväestöön" kuuluvien "terrorintekijöiden" tuomioista vaan muun muuassa seuraavaa:

On äärimmäisen tärkeää vastustaa antisemitismiä ja kaikkea muutakin rasismia kuten esim. Israelin harjoittamaa apartheidia. Jos Kokoomusnuorissa oikeasti oltaisiin kiinnostuneita antisemitismin vastustamisesta, keskityttäisiin sielläkin esimerkiksi rasistiryhmien tuhoamiseen, eikä suomalaisten pelotteluun Malmön siirtolaisväestön leimaamisella. Retoriikka on kuin suoraan Sverigedemokraterna-puolueelta, joka ihan oikeasti tulee äärioikealta.

13 kommenttia:

Julmuri kirjoitti...

Miksi heität itse samanlaisen valheen Israelin "apartheidista" mistä syytät oikeistoa juutalaisten kohdalla? Barakihan nimenomaan totesi, että lopputuloksena voi olla apartheid-valtio.

Dan Koivulaakso kirjoitti...

Jos Israelilainen ministerikin myöntää suuntana olevan apartheid, on ehkä perusteltua olettaa, että käytäntö oikeasti jo on sitä.

Esim. täältä lisätietoa: http://mondediplo.com/2003/11/04apartheid

Anonyymi kirjoitti...

"kaupunginjohtaja kertoo tekijöinä olevan natseja"

Itse asiassa ei kerro. Hänen "ymmärtääkseen" äärioikeisto on vaivannut juutalaisyhteisöä pitkään.

Juutalaisyhteisö sen sijaan uskoo vastuullisten olevan äärivasemmistoa ja äärimuslimeja. Tässä vaiheessa Reepalu aloittaa hänelle hyvin tyypillisen kiemurtelun mutta hänkin myöntää että "Gazan konflikti näkyi myös Malmössa".

Dan Koivulaakso kirjoitti...

Lienee selvää, että kaupunginjohtajakin puhuu oman ymmärryksensä pohjalta.

Konflikti toki näkyi, siellä oli mm. paljon mielenosoituksia.

Oula Lintula kirjoitti...

Ymmärränkö oikein: mielestäsi vääriä mielipiteitä esittävät puolueet on kitkettävä pois poliittiselta kentältä?

Millä tavalla tämä tehtäisiin, mahdollisesti jollain muulla tavalla kuin äänestämällä vaaleissa kuten yleensä?

Mitä noin yleisesti ottaen ajattelet demokratiasta ja sananvapaudesta?

Minä vaan kirjoitti...

Ensinnäkin, Ruotsindemokraattien syyttäminen Malmön juutalaisten poismuutosta on melkoisen absurdi väite. Ruotsindemokraatit on nimittäin selkeästi Pro-Israel -puolue, ja ihan oikeissa uusnatsipiireissä heitä pidetäänkin sen johdosta lähinnä "kosher-konservatiivisina" siionisteina! Enkä oikein ymmärrä, miksi ihmeessä juutalaiset pakenisivat heitä juuri Malmösta: onko siellä jokin erityisen suuri maanalainen äärioikeiston Ruotsindemokraatti-klikki vallassa? Viimeksi kun katsoin, niin Malmön kaupunginvaltuuston 61:sta jäsenestä kaksi oli Ruotsindemokraatteja... Itse asiassa Gazan konfliktin aikoihin Ruotsindemokraatit ottivat osaa Pro-Israel -mielenosoituksiin Malmössa: tästä voit lukea esim. Malmön ruotsindemokraattien ehkäpä tunnetuimman jäsenen Ted Ekerothin blogikirjoitussa http://tedekeroth.se/2009/03/07/davis-cup-pro-arabic-anti-israeli-demonstration-riots-and-hate/

Haluaisinkin kuulla rehellisen vastauksesi muutamaan kysymykseen:

1. Kummassako tapahtumassa uskaltaisit esiintyä Kipa päässä ja Daavidin tähti hihassa pelkäämättä, tässä Ruotsindemokraattien tukemassa ja osanottamassa Israel-demonstraatiossa (1), vaiko vasemmistolaisten ja muslimien vastamielenosoituksessa? (2)

2. Ennen Israelin ja Ruotsin välistä Davis Cup -ottelua Yle uutisoi, että ottelu jouduttiin pelaamaan tyhjille katsojille vaarallisten äärioikeistolaisten protestiuhan vuoksi. Ovatko tälläkin videolla esiintyvät hyökkääjät sitten äärioikeistolaisia Ruotsindemokraatteja, eivätkä esim. militantteja vasemmistolaisia ja muslimimaahanmuuttajia? (3)

3. Onko rakettien ja putkipommien ampuminen, Hitlerin nimen huutaminen (asiaankuuluvin tervehdyksin), poliisiautojen kivittäminen ja huudon "Khaybar Khaybar, oi juutalaiset, Mohammedin armeija tulee takaisin" huutaminen vain tervehenkistä asiallista kritiikkiä Israelin valtiota kohtaan, kun asialla on vasemmisto ja muslimit? Mitä sanoisit Jakobille, joka uhattiin "halal-teurastaa" koulussa juutalaisuutensa vuoksi? (4)

4. Entäpä mitä mieltä olet maltillisesta uutta anti-siionistista puoluetta perustavasta Mohammed Omarista, jonka mielestä holokaustia ei tapahtunut, juutalaiset ovat parasiitteja ja Malmön ongelmat johtuvat siionisteista? (5)

5. Voidaan tietysti olla sitä mieltä, että Malmön tapahtumat ovat vain kaikin puolin ikäviä yksittäisiä ylilyöntejä, joista ei saa tehdä sen kummempia johtopäätöksiä. Miten kommentoisit sitä, että Euroopan unionin komissaari Franco Frattinin raportin mukaan muslimit ovat syyllisiä yli puoleen Euroopassa sattuneisiin antisemitistisiin rikoksiin, vaikka muslimien määrä Euroopan väestöstä on 3-4 %? (6)

6. Voidaan tietysti myös argumentoida, että pahat Ruotsindemokraatit ja muut äärioikeistolaiset ovat opettaneet muslimit pahoille tavoille Euroopassa. Mitä olet mieltä siitä, että muslimimaissa mielipiteet juutalaisista ovat vielä karumpia: PEW:n tutkimuksen mukaan esimerkiksi. 100 % jordanialaisista, 99% libanonilaisista ja 88 % marokkolaisista omasi jokseenkin tai erittäin negatiivisen kuvan juutalaisista? ("Paras" muslimimaailman tulos oli Turkin 60 %)

Dan Koivulaakso kirjoitti...

@Oula:

Huonot vaihtoehdot on kitkettävä poliittiselta kentältä tekemällä hyvää politiikaa ja saavuttamalla hegemonia. Yhtenä mittarina tästä käydään vaaleja.

Politiikan kenttään ja demokratiaan kuuluu paljon muutakin kuin äänestäminen. Muuten ei lobattaisi, rakennettaisi kansanliikkeitä, vaalirahoitettaisi tai harjoitettaisi suoraa toimintaa yms.

Sananvapaudesta olen kirjoittanut useampaan otteeseen esim. täällä: http://vasemmisto.blogspot.com/2010/01/oikeusministerion-tyoryhma-esittaa.html=

Suurimmat sananvapauden ongelmat ilmenevät mielestäni yritysten pyrkimyksinä rajoittaa työntekijöiden mahdollisuuksia puhua työssään kohtaamistaan epäkohdista.

Dan Koivulaakso kirjoitti...

Minä vaan kirjoitti:

1. Kummassako tapahtumassa uskaltaisit esiintyä Kipa päässä ja Daavidin tähti hihassa pelkäämättä, tässä Ruotsindemokraattien tukemassa ja osanottamassa Israel-demonstraatiossa (1), vaiko vasemmistolaisten ja muslimien vastamielenosoituksessa? (2)

Minulla ei ole tarvetta esiintyä kipa päässä yhtään missään. Olen nähnyt kipoja monissa vasemmistomielenosoituksissa.

2. Ennen Israelin ja Ruotsin välistä Davis Cup -ottelua Yle uutisoi, että ottelu jouduttiin pelaamaan tyhjille katsojille vaarallisten äärioikeistolaisten protestiuhan vuoksi. Ovatko tälläkin videolla esiintyvät hyökkääjät sitten äärioikeistolaisia Ruotsindemokraatteja, eivätkä esim. militantteja vasemmistolaisia ja muslimimaahanmuuttajia?

Osallistuin itse Stoppa matchen -mielenosoituksiin. Osa mielenosoitustaktiikoista eivät, olleet kovin onnistuneita. Stoppa matchen oli tietenkin laajan vasemmistokoalition järjestämä.

4. Entäpä mitä mieltä olet maltillisesta uutta anti-siionistista puoluetta perustavasta Mohammed Omarista, jonka mielestä holokaustia ei tapahtunut, juutalaiset ovat parasiitteja ja Malmön ongelmat johtuvat siionisteista?

Politiikka holocaustin kieltämisellä on vastenmielistä.

Oula Lintula kirjoitti...

Kiitos vastauksesta. Kiitos myös kirjoituksesta oikeusministeriön työryhmän esitykseen liittyen - vaikka olenkin kanssasi eri mieltä rasismin olemuksesta, niin silloin kuin nytkin, niin olemme ilmeisesti samaa mieltä sananvapaudesta.

Se oli tuo kitkeä-termi, joka itselläni tämänkertaisessa särähti. Se tuoksahti jotenkin... noh, epädemokraattiselta. Hyvä että selvisi.

Dan Koivulaakso kirjoitti...

Ainiin, minä vaan -nimimerkki kirjoitti myös näin:

Ensinnäkin, Ruotsindemokraattien syyttäminen Malmön juutalaisten poismuutosta on melkoisen absurdi väite. Ruotsindemokraatit on nimittäin selkeästi Pro-Israel -puolue, ja ihan oikeissa uusnatsipiireissä heitä pidetäänkin sen johdosta lähinnä "kosher-konservatiivisina" siionisteina! Enkä oikein ymmärrä, miksi ihmeessä juutalaiset pakenisivat heitä juuri Malmösta: onko siellä jokin erityisen suuri maanalainen äärioikeiston Ruotsindemokraatti-klikki vallassa? Viimeksi kun katsoin, niin Malmön kaupunginvaltuuston 61:sta jäsenestä kaksi oli Ruotsindemokraatteja... Itse asiassa Gazan konfliktin aikoihin Ruotsindemokraatit ottivat osaa Pro-Israel -mielenosoituksiin Malmössa.

Totesin Ruotsindemokraattien argumentaation olevan äärioikeistolaista (natsiyhteydet). En ole syyttänyt heitä (mikä merkitys minun syytöksellä edes olisi..?) juutalaisten poismuutosta.

Heidän suhtautumisestaan Israeliin en ole kirjoittanut mitään.

Pro-Israel -mielenosoitukset lienevät itseasiassa suurempi syy Malmön lisääntyneelle väkivallalle kuin antisemitismin kasvu. Äärisionistit ja Palestiinaa tukevat mielenosoittajat ovat ottaneet yhteen mielenosoituksissa.

Dan Koivulaakso kirjoitti...

@Oula,
juu kitkemistä voi tehdä monella tapaa. Ehkä olen törmännyt johonkin hyvään rikkaruohovertauskuvaan.

Anonyymi kirjoitti...

"Osallistuin itse Stoppa matchen -mielenosoituksiin. "

Eli siis tunnustat olevasi juutalaisia vastustava antisemiitti. Sinun kaltaisiasi pitää siis vastustaa, ettei Suomeen tulisi juutalaisvainoja.

Dan Koivulaakso kirjoitti...

Anonyymit näyttävät olevan ahkeria keskustelijoita =)

Stoppa matchen oli Palestiina-solidaarisuusverkoston järjestämä, eikä sillä ole mitään tekemistä uskonnon tai antisemitismin kanssa. Mielenosoitus vastusti Israelin miehitys- ja apartheidpolitiikkaa ja järjestäjät ovat sitoutuneet rasisminvastaiseen työhön Ruotsissa.

http://stoppamatchen.wordpress.com/about/
Bakom Stoppa matchen-kampanjen står ”Nätverket mot israels krig och ockupation” som är en bred samling organisationer, föreningar och partier som har arrangerat de senaste veckornas demonstrationer i Malmö.

Tillsammans bygger vi en stark rörelse mot den israeliska ockupationen såväl som mot den rasism och främlingsfientlighet som finns i dagens Sverige. Vi arbetar helt enkelt för rättvisa, såväl i Mellanöstern som i Sverige.