05 maaliskuuta 2010

Kehottaako Halla-aho korruptioon?

Kaikki valtakunnalliset lehdet (IS, IL, HS) uutisoivat eilen isosti Jussi Halla-ahon eduskuntavaaliehdokkuudesta.  Sen sijaan ainoastaan Kansan Uutiset kirjoittaa, että rotutohtoriksi nimetty Halla-aho, joka on tullut tunnetuksi hiljaisuudestaan Helsingin valtuustosalissa, pyytää vaalirahaa "tiskin alta". Vaalirahakohu ei ilmeisesti häiritse politiikkoa, joka aikoo hakea rahankeräyslupaa ”joskus aikanaan”.

En ole pätevä arvioimaan tätä, mutta minusta Halla-ahon keräysmenettely saattaa täyttää rahankeruurikoksen teonkuvauksen. Koska en kuitenkaan näe, että politiikassa on syytä tavoitella menestystä väkivaltakoneiston avulla vaan kansanliikkeiden muodossa en laula Halla-ahon mahdollisesta korruptiorikoksesta poliisille vaan maailmalle. 

Sen, että Halla-aho puhuu palturia Husein Muhammed ehtikin jo osoittaa. Jos muut poliittiset suuntaukset silti antavat oikeistopopulistien määrittää poliittista keskustelua ja viholliskuvia heille annetaan suotta valttikortit. Näin tehdään myös paheksumalla ja jeesustelemalla heidän sanankäänteitään. Siksi tarvitaan poliittista kritiikkiä, joka tarkastelee rasistisen puheen seurauksia eikä ainoastaan sanoja sellaisenaan.


Tämän takia lopetan siteeraamalla Jiri Niemistä, joka esittää erittäin osuvaa poliittista kritiikkiä Halla-ahoa kohtaan pohtiessaan tämän suhdetta kannattajiinsa:
[...] äärioikeiston todellinen vihollinen on liberaali porvaristo, vaikka poliittisessa retoriikassa puhutaan “vihervasemmistolaisista feministeistä”. [...]
[...] Perussuomalaiset ovat Soinin johdolla porvariston vastalääke äärioikeiston nousulle. Näin siitäkin huolimatta, että Halla-aho lähtisi eduskuntavaaleihin perussuomalaisten listoilta. Soini on tehnyt pesäeroa Halla-ahon kannattajiin kutsumalla näitä propellipäiksi osoittaen omille kannattajilleen johtajuutta. [... ]
[Perussuomalaisten] hallitukseen ottamisen jälkeen porvaristoon kohdistuva protesti kanavoitusi Perussuomalaisten sijasta äärioikeistoon ja sitä olisi paljon vaikeampi hallita johtuen yllä esittämästäni syystä: propellipäille ei järkipuhe auta.

7 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Vaikuttaa taas sellaiselta kokopäivätoimiselta valittajalta, jolla ei ole omia ratkaisumalleja vaan tarve jatkuvaan asioiden äänekkääseen kritisointiin. Turvaudut Husseiniin kritiikissäsi. Missä omat avaukset??

Anonyymi kirjoitti...

Tyhmätemppu vasemmistolta käydä Jussi Halla-ahon kimppuun.

Vasemmiston kun pitäisi selkeästi tukea hänen toimiaan.

Halla-aholla on hyvä vastine Muhamedin kirjoitukseen blogissaan.

Neuvostoliiton ihailijoilta ei tosin voi mitään oikeuden mukaisuutta odottaakaan.

Anonyymi kirjoitti...

Sä tuhlaat aikaasi keskittymällä Halla-ahoon ja Hommaan. Teidän äänestäjät on ihan eri jengiä. Halla-ahon kannattajat on nationalisteja, sun kannattajat on internationalisteja. Sun kannattaisi keskittyä kritisoimaan Yrjö Hakasta ja Paavo Punajuurta. Tulevissa eduskuntavaaleissa sä taistelet heidän kanssaan samoista äänistä. Halla-ahon suunnasta sä et saa yhtään ääntä.

Anonyymi kirjoitti...

"Tyhmätemppu vasemmistolta käydä Jussi Halla-ahon kimppuun.
Vasemmiston kun pitäisi selkeästi tukea hänen toimiaan."

Miksi vasemmiston pitäisi tukea ihmisvihaa levittävän rasistin ja piilo-natsin toimia? Vaikea kuvitella pahempaa kuolemansuudelmaa vasemmistolle. Eri asia on, kannattaisiko vaieta koko miehestä, joka kolisee kuin tyhjät tynnyrit? Selvää on, ettei Halla-aho halua keskustella, vaan hän haluaa säätää keskustelun parametrit. On aivan uskomatonta röyhkeyttä, että yhteiskunnan marginaalissa oleva nettirasisti kuvittelee, että hänellä on oikeus nämä parametrit määrittää ja kun näin ei tapahdukaan, suuri enemmistö onkin valehtelijoita ja vääristelijöitä.

Leo Haapalainen kirjoitti...

Milloinkohan te sirpin ja vasaran ritarit tajuatte, että Halla-ahon JATKUVA leimaaminen rasistiksi ei tuo teille poliittisia pisteitä. Kyseessä ei ole Le Pen, Haider tai Dewinter. Jussille käy samoin kuin Fortuynille (toivottavasti ei ihan samoin) tai Wildersille Alankomaissa. Mitä enemmän yritetään valheellisesti leimata rasistiksi, sitä enemmän kannatus kasvaa. Toveri puheenjohtaja voisi tutustua Hollannin kunnallisvaalien tulokseen ja miettiä muutamia asioita uusiksi.

Anonyymi kirjoitti...

Jos kyseessä olisi poliittisesti neutraali sivusto, kehottaisin ottamaan ne punasävyiset lasit pois silmiltä lukiessasi/kirjoittaessasi tekstiä. Eikä aatetovereiden pupun lainaaminen tee sinusta yhtään fiksumman oloista, päinvastoin.

Dan Koivulaakso kirjoitti...

Päivän paras: "jos kyseessä on poliittisesti neutraali sivusto".